چگونه از خرما نگهداری کنیم؟

  • خانه
  • چگونه از خرما نگهداری کنیم؟
چگونه از خرما نگهداری کنیم؟

چگونه از خرما نگهداری کنیم؟

چگونه از خرما نگهداری کنیم؟ خرما از محصولات مهم کشاورزی در ایران است که با داشتن میزان قند بالا، مقادیر مناسبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند به عنوان غذای اصلی بشمار رود. با آغاز ماه مبارک رمضان نیز میزان گرایش به این ماده غذایی مقوی، افزایش می‌یابد.

مراحل رشد میوه خرما شامل خلال یا خارک، رطب و تمر یا خرما است و باید بدانیم خرما در مراحل اولیه رشد به دلیل رطوبت بالا فساد پذیرتر است.

میوه خرما طی سه مرحله‌ی رشد خود براساس شرایط آب و هوایی و شرایط بازار قابل برداشت و مصرف هستند.

خرما را می توان بر اساس بافت و شکل ظاهری به سه دسته:

  • نرم
  • نیمه خشک
  • خشک

تقسیم‌بندی کرد. برای نگهداری طولانی مدت خرما فرایند رطوبت گیری یا خشک کردن بر روی آنها صورت می‌گیرد که این امر موجب جلوگیری از فساد میکروبی از جمله ترشیدگی در خرما می‌شود.

چگونه از خرما نگهداری کنیم؟

نگهداری رطب مضافتی

به عنوان مثال رطب مضافتی باید پس از برداشت مصرف و یا اینکه با روش مناسبی نگهداری شود؛ در غیر این صورت در اثر فعالیت میکروب‌ها (از جمله قارچ‌ها) دچار ترشیدگی می‌شود.

ترشیدگی در اثر تبدیـل قنـد موجـود در خرما بـه اسـید صـورت می‌گیـرد. بنابرایـن بـرای نگهـداری و حمـل و نقـل رطـب مضافتی از دمای پائیـن استفاده می‌شود.

بسته‌بندی مناسب خرما از جمله عوامل موثر دیگر در نگهداری طولانی مدت خرما است. بسته‌بندی موجب حفاظت محصول در برابر آسیب‌های ناشی از جابه جایی، رطوبت، گرد و غبار، آفات و دیگر آسیب‌ها می‌شود.

قدرت بالای جذب رطوبت محیط

خرما از جمله محصولاتی است که به راحتی رطوبت محیط را جذب می کند، بنابراین بسته‌بندی مناسب نقش مهمی در عمر نگهداری محصول دارد.

از جمله بسته‌بندی‌های معمول می‌توان به کیسه‌های پلاستیکی از جنس پلی اتیلن، دوخت کیسه و قرار دادن کیسه در کارتن هـای کوچک، چیدن خرما در ظروف یک بار مـصرف، بـه کـارگیری پوشـش سلوفان (سلوفان کش) و بسته بندی تحت خلاء مخصوص اشاره کرد.

خرما را می‌توان بر اساس میزان رطوبت در دمای محیط و یخچال نگهداری کرد. خرماهای خشک را در دمای محیط به دور از نور مستقیم خورشید و در جای خشک باید نگهداری کرد؛ در حالی که خرماهای نرم برای نگهداری طولانی مدت باید در شرایط یخچال یا فریزر نگهداری شود.

از نظر بهداشتی توصیه می‌شود خرما را قبل از استفاده با آب شست و شو دهیم./ف.نوروزی فرد

«الهام باباعلی» کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

اشتراک گذاری:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

loader